logomamaninjashop

С колко жени си спал

Най-напред нека ви кажа, че ако сте мъж, тази статия не е за вас. Моля ви, затворете страницата или прочетете нещо друго от сайта. Например това.

Този текст е написан от жена за жена. Защото е твърде интимен и засяга теми, които ние обсъждаме помежду си, но рядко споделяме с мъже, особено непознати в интернет. Така че бъдете кавалери и се изнесете оттук.

Има някои въпроси, които просто не бива да се задават, момичета. Първо, защото рискуваме да ни излъжат, и второ, защото не ни трябва да знаем отговора.

Днес прочетох този текст на стената на приятел:

“С колко жени си спал? – ме попита тя след първата сериозна целувка. Странно, винаги питат за това. Никоя не ме е питала колко жени съм обичал, колко са разбили сърцето ми, останало ли е нещо от него, след като всяка си е вземала парче. И дали вярвам в любовта и изобщо – мога ли да обичам още? Или още по-страшния въпрос – Колко сърца си разбил? Такива въпроси не се задават. Или отговорите не интересуват никого или ги е страх от тези отговори. Това, за тялото, някак си е по-важно…

Из „Две зими правят ли една пролет?“

Замислих се дали има жени или мъже, които наистина задават такива въпроси? Защо им е притрябвало, за бога? Освен това каква е нормата, колко е „твърде много“ и колко е „твърде малко“?

Честно казано, като отдавна омъжена жена с щастлив брак съм малко извън съвременните тенденции. На нас никой не ни задава подобни въпроси. Макар че съм сигурна, някои омъжени жени биха ви изненадали, ако решат да отговорят честно на този въпрос. Така или иначе, да зададеш подобен въпрос е чист мазохизъм, както и подробностите около него – тя по-хубава ли беше от мен, по-добра ли беше в леглото и повече ли ти харесваше? Щом той е с вас, очевидно вие сте най-хубавата и най-добрата за него, повече не ви трябва да знаете.

Но освен въпросът с колко жени си спал преди, кой е другият въпрос, който не бих задала на партньора си?

Изневеряваш ли ми?

Този въпрос разбива семейства, буквално. Виждала съм го с очите си. И то хубави, здрави семейства, които щяха все още да бъдат заедно, ако този въпрос не беше зададен и отговорът му не беше искрен.

Ясно е, че ние жените, имаме различен праг на търпимост към изневярата. За повечето дори една случайна връзка означава пълна загуба на доверието и край на брака. Има и такива обаче, които години наред понасят многократни изневери и все още имат чувства към партньора си, страдат мълчаливо или просто се примиряват и ги приемат като „забежки“. А в другата крайност са тези, които нямат нищо против, стига и те да се чувстват свободни. Този тип семейства се гордеят, че са отворени и всъщност си съжителстват много добре. Те смятат, че изневерите освежават връзката им. Винаги съм се чудила дали все още правят секс заедно, дали си разказват за приключенията като добри приятели. Не се ли появява ревност? Както и да е, това са наистина крайни варианти и няма да ги обсъждаме сега. Ако някоя от вас реши да разкаже, дори и анонимно, ще е интересно да научим как функционира една такава отворена връзка. Ей така, от чисто любопитство. Особено дали предварително са се разбрали за отношенията си или идеята е възникнала спонтанно и двамата са я прегърнали. Според мен преди една връзка да стане сериозна, по някои въпроси трябва да има яснота между партньорите. Сред тях са въпросите за децата, очакванията към партньора и изневярата. Ако хората си говорят за тези неща открито, много връзки няма да се случат изобщо и също толкова няма да се провалят след много изгубени години и разбити сърца.

Но сега бих искала да фокусирам върху стандартното семейство, в което изневярата не е приемлив вариант. Първото, което искам да споделя с вас, е мнението ми за доверието. Аз съм убедена, че доверието трябва да се „подари“, а не „да се заслужи“. Тоест, нека започнем с доверие, а не с мнителност. Да приемем по подразбиране, че той не изневерява. Това означава да не подозираме във всяко закъснение след работа - тайна среща и във всеки комплимент към колежка – влюбване. Имаше една много нашумяла история преди време, и до днес си мисля, че е градска легенда, но много се смях с нея. Малко е гнусна и няма да я описвам в подробности, но идеята беше, че за да не ти изневерява мъжа, трябва да му направиш специална „магия“, която включва неприятни съставки от личното ви хигиенизиране в сутрешното му кафе. И така, една дама я направила на мъжа си, за да си осигури любовта му, но споделила със съседката, която на свой ред разказала пикантерията на собствения си съпруг, който не пропуснал да се подиграе на съседа. И в крайна сметка мъжът се възмутил и жената вече нямало на кого да прави магии. Така че зарежете любовните билета, догадките и подозренията и просто приемете, че мъжът ви обича само вас. Имайте му доверие. Най-сигурният начин е да поддържате огъня жив. С други думи, да не ви боли главата всяка вечер. Писали сме по тази тема в една статия за дългогодишните връзки. Личният ми опит показва, че няма никакво значение дали жената е бременна, дебела или изморена. Ще го кажа направо. Сексът може само да я накара да се почувства по-добре. Няма по-добър начин за релакс и зареждане. Има дори научно изследване, което доказва, че колкото повече оргазми има в една връзка, толкова по-стабилна е тя. Така че, момичета, няма никакъв риск да му омръзнете. Колкото повече, толкова повече. Той ви желае такава каквато сте и ви харесва такава каквато сте. А и с времето все повече се отпускате и стават истински чудеса.

Какво правим обаче, ако той все пак изневери?

Отново натъртвам, че това е мое лично убеждение, всяка жена усеща нещата по различен начин и не твърдя, че аз съм правата. Това, което е приемливо за мен, може изобщо да не работи при вас. И все пак – за мен, ако изневярата е нещо случайно, някое еднократно залитане, инцидент, бих предпочела изобщо да не разбера за нея. Нито на момента, нито след години. Ако той изпитва угризения, нека си ги носи в себе си. Няма нужда да ме товари с тях.

Това, което не бих понесла обаче, е сериозна алтернативна връзка. Дори не толкова заради секса, а заради вниманието и времето, което мъжът ми би посветил на друга жена. Мисълта, че очевидно съм недостатъчна и не е щастлив с мен, за мен означава, че връзката ни е неуспешна и безсмислена. Знам, че има мъже и жени, които поддържат успоредни връзки в продължение на години, но не виждам смисъл да се хабят толкова усилия и време. Как изобщо успяват тези хора? Струва ми се адски сложно да разделяш времето и чувствата си между няколко жени или мъже. Така че моят брак не би просъществувал с алтернативна връзка. Това е едно от условията, които съм поставила. Ако не съм обичана, не искам мъжът ми да е с мен, само защото правя хубава мусака и съм му родила деца. Децата са си деца, те пак ще са обичани и щастливи, но и аз имам право на обич и щастие.

Съществува обаче една категория жени и мъже, които буквално са пристрастени към секса с различни партньори. Това е болестно състояние и обикновено зад него се крие сериозен психологически проблем. Такива хора не могат да поддържат връзка и по-добре изобщо да не се ангажират с такава, докато не преодолеят проблема си. Обикновено те са чаровни, привлекателни и умеят да привличат внимание, но недейте да се залъгвате, че с вас ще си намерят „майстора“ и забежките ще престанат. Забежките ще престанат, чак когато осъзнаят, че имат проблем и потърсят помощ от психолог. Ако вашата половинка е сред тези и аферите следват една след друга, на ваше място бих си взела децата и дотам. Някои битки просто са обречени. Или го приемате такъв какъвто е, или всеки по пътя си.

И още нещо. Ако вашият партньор/съпруг има връзка с жена, преди и успоредно с вас, ако вие сте „другата жена“ и тя не подозира за връзката ви, много е вероятно да постъпи по същия начин с вас някой ден. Добре е да го имате предвид, когато влизате във връзка и сте третият човек.

С две думи – ако искате щастлив, дългогодишен брак, от самото начало поставете условията си, ясно заявете какво можете и какво не можете да понесете. А после подарете доверието си на партньора и поддържайте сексуалното привличане между вас. Ако все пак не ви се получи и се разделите, просто не се обвинявайте. Някъде около вас със сигурност има човек, с когото можете да сте щастлива.

Огледайте се. Потърсете емоционално интелигентен човек. Такъв, който не обича да наранява хората около себе си. Който се съобразява с вас и с чувствата ви. Който умее да обича и да вярва. Подарете му доверието си и вие.

И в никакъв случай не го питайте с колко жени е спал. По-важното е, че сега спи с вас, нали?

 

Последно променена в Неделя, 07 Май 2017 22:33

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам