logomamaninjashop

Нов телефон - нов късмет

Семейна двойка. Знаят си номерата до втръсване, но въпреки всичко, от време на време, успяват да се изненадат, предимно – неприятно. Ето една история от скучното им битие.

 

В един наистина слънчев ден на жената от това семейство й се налага да излезе, да вземе интервю. Мъжът всеотдайно й предлага да я откара до мястото на срещата. Поблазнена от благоприятната перспектива, жената се съгласява веднага, без да помисли с какво ще запълва времето си той, докато я чака да си зададе въпросите. Но съдбата си знае работата – в близост до мястото на срещата има мол. Ще кажете – откога молът е притегателно място за мъжа? Ще ви отговоря – откакто има магазини на мобилни оператори в него.

Пристигат, жената се сбогува с половинката и с нетърпение се отправя за срещата, която (по всичко личи) ще е интересна и дълга. Запознава се с другата жена, харесват се и потъват в много приятен разговор. След час и повече жената, притеснена, че половинката е вече безпределно отегчена от обиколки в мола, се сбогува със събеседничката си и звъни, за да дойдат да я приберат. Противно на очакванията, мъжът не е готов (!?) Колкото и странно да й звучи,, тъй като молът наистина е на 2 минути пеш, жената се отправя към търговския обект. Следва второ позвъняване с искане на конкретни координати, от което става ясно, че съпругът е базиран в магазин на мобилен оператор. Не може да не ви е направило впечатление, че това е единственото място, което приковава иначе отегчения от покупки мъж. Отивате и го заварвате в съкровен разговор с търговеца, който току-що, специално и персонално, е изровил от най-дълбокия, почти таен резерв, едни отстъпки, които е предложил само на него и никой друг. Небивала щедрост, която мъжът няма как да подмине с безразличие. Интернетът – нечовешки бърз, най-широколентовият, който могат да ви видят очите. Безплатните минути – комунизъм в действие, плюс карта памет, протектори и всякакви други съоръжения към НОВИЯ ви телефон за без пари. Жената с подобни манипулации не можеш да я хванеш – какво е това 4 G – облича ли се, обува ли се или пък има специален аромат? Може ли да се носи така, че всички да го видят? И после какво значат – безплатните минути – когато тя е в състояние да говори не минути, а часове? Леко изнервеното й присъствие нарушава хармонията между двамата мобилни съзаклятници. Те се споглеждат и разбират, че са разкрити по-рано от планираното. Липсвало е времето за предигра, така да се каже, което може да направи по-малко болезнена новината за новата ненавременна покупка. Но и двамата, почти в едни глас, започват да обясняват изключителното попадение с тази оферта – безплатен телефон, светкавичен интернет и т.н…. и всичко това само срещу 10-12 лева месечно повече. Жената не успява да възрази на железните аргументи, струва й се че има нещо нередно в „безплатната“ оферта, но среща погледа на мъжа, който сякаш говори: „Нищо не разбираш от техника и оферти!“. Почти съжалява, че търговецът никога няма да разбере какви колосални скандали е в състояние да организира. От друга страна – защо да нарушава установилата се между мъжете дружба – те вече си говорят на „ти“, разменят си телефони, за да се чуят при следваща БЕЗПЛАТНА оферта, изобщо станали са си толкова близки, колкото жената и нейната събеседничка до преди час. Следват финални уточнения по плана, инструкции за работа с новия телефон и раздяла с неудоволствие. Казах ви за мъжката дружба.

На тръгване жената се оглежда и забелязва, че е единствената в магазина, но пък след мъжа й се редят други събратя, които явно си уплътняват времето, докато жените им вземат някъде интервю. По пътя към къщи, типично по женски, съпругата се интересува от цвета на телефона – разбира се, графит, мечтата на мъжа, който в последните години „износва“ белите телефони на дамите в семейството. Толкова е доволен, че сърце не й дава да го сдъвче за извънплановата покупка. А той щастливо превключва скорост и пророкува: „Нов телефон – нов късмет“.

Жената тази поговорка не я е чувала, но виждайки радостта на мъжа от новата му джаджа, решава да се върже.

 

Янка Петкова

 

Последно променена в Сряда, 22 Февруари 2017 15:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам