Наздраве за мъжете – февруари

Автор: Надя Брайт

Януари беше месец на срещи-спринт – бързо започващи и още по-бързо приключващи. Февруари е кратък и реших да си направя детокс с по-малко, но по-обмислени срещи. Изпълних само условието „по-малко“. И ето ме и мен – висока, устата, червено червило, отегчена точно колкото да не се вживявам излишно....

„Боже, какво добро момче... Дали припада при вида на гола жена?“ Това са незлобливите ми мисли, докато пия чай с един прекрасен млад мъж, който не ме привлича по никакъв начин. Не ме разбирайте погрешно – аз търся и предпочитам добри мъже. Но добрите момчета са твърде предизвикателни за порасналата ми душа. И трябва да ви призная – на порасналата ми душа ѝ се спи. От чая е. Аз не мога да пия топла напитка без кофеин без да ми се приспи. Момчето готви, чете, има очила и има стриктен здравословен режим. Аз имам трудно минало, неясно бъдеще и да, и аз чета.

Наздраве за мъжете

f6eb4e07ae4e91398796ac5a7ad27b55 XL

Чудя се какво ли иска той и дали имам някаква бегла допирна точка с желанията му. Питам го. Има ли по-стряскащ въпрос от „Какво искаш?“ за едно добро момче? Намества си очилата, отпива от чая и казва: „Искам жена до мен, с която да се развиваме заедно“. Той какво, да не е някоя какавида? Звучи добре това за развитието, но какво означава изобщо? Аз искам някой, който се е блъскал в живота, падал е, ставал е, псувал е и пак е продължавал. Май е едно и също, просто той се изразява по-приятно. Всъщност дотук сме добре. Даже мисля, че би бил добър баща. Жалко, че си представям секса с него като гледане на „Съдби на кръстопът“ – хем да ти е скучно, хем да те е срам, хем да не знаеш защо го правиш... Дано си е намерил по-подходяща жена. И тя да е останала будна.

Втората среща за месеца. Вече с мъж, не с момче. Познава живота, грубите му лапи челични и знае как да говори с жените без да рискува да се задълбочи в някоя тема. Казва, че съм най-прекрасната, аз се смея сякаш за първи път чувам такова нещо. Изпълнявам светата троица на флирта – звънък смях, свеждане на поглед, после отмятам коса, докато го гледам право в очите. Знаете ги тия неща... Определено вечерта е крайно артистична и определено той иска само да спи с мен. Няма лошо, но не мога да разбера защо не ми казва точно това, големи хора сме. На него му трябват три дни да се „влюби“. Аз за три дни не мога да реша, дали да запаметя на някого телефонния номер в телефона си.

Не знаеш какво искаш

cb3c057fcbb189e8809645b29764b293 XL

Не знам как да му кажа, че бих спала с него, ако спре да се прави на влюбен. Не искам да му развалям постановката... Всички имаме нужда от малко магия, знам. Решавам да направя изненадващ ход – казвам му, че така не съм се чувствала с друг мъж, изигравам аналогична влюбеност. Разбирате ли, аз съм жена, която използва изрази като „аналогична влюбеност“. Трябва да си много хард, за да издържиш, когато изразявам чувствата си. Горе-долу колкото ако срещнеш кралска кобра някъде и си чел в Уикипедия, че „по принцип не напада хора“.

В тази ситуация има няколко възможни изхода. Или така силно влюбеният мъж се стряска и изчезва, или продължава да играе на любов, докато му писне (а на такива им писва бързо, вервайте ми), или сваля картите и остава (все пак съм най-прекрасната). Наблюдавам с научен интерес и спортен хъс, защото с приятелки сме заложили по 10 лева на различните варианти за реакция. Имаме в групата и една идеалистка, която вярва, че той е влюбен. Честно, иска ми се тя да се окаже права... Бих се отървала от 10 лева и от натрупаната си женска мъдрост с голямо облекчение. Тайно му стискам палци, да не се окаже поредния заслужил артист.

Как се разви тази история аз няма да ви кажа. Защото всяка ще припознае този край, който е близък на нейните опит, разбирания, цинизъм, романтизъм... казвай му както искаш. Всяка ще заложи своите 10 лева на това, което е в нейното сърце. На какво залагаш ти?

За автора:

nadya brait


Надя се занимава с психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият й сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства и в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори. Може да ви разсмее на живо на много места, например ето тук.

 


Прочетохте ли: 

Наздраве за мъжете - януари 

Знам какво искам

 

Последно променена в Четвъртък, 21 Февруари 2019 17:57
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Аз и Мара

Аз и Мара

22 Сеп, 2019 Забавно

Най-прекрасният град

Най-прекрасният град

21 Сеп, 2019 Развлечения

Кучешки истории

Кучешки истории

05 Окт, 2019 Любимци

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Ужасна майка

Ужасна майка

12 Окт, 2019 Блог

Гласувайте за Надя

Гласувайте за Надя

07 Окт, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам