logomamaninjashop

Наздраве за мъжете

Автор: Надя Брайт

„Ама ти тази година излезе с доста мъже... Просто не ги помним вече всичките“. Така ми казва моята най-добра приятелка и другар по оръжие и чукваме чаши за наздравица. Декември е - месецът, в който всеки търси или домашен уют, или възможност да се обеси на спокойствие. „Да си ги припомним“, казвам аз и отпивам, колкото мога. А мога горе-долу, колкото е нужно, за да ми се върнат спомените без да ми избухне мозъкът през ушите в голямо „защо“...

Януари 2018г. Месец на надежда и дояждане от декември. Тъкмо съм се разделила с мъжа си и съм отслабнала по най-ефективния начин – от нерви и шоколадена диета с вино. Изглеждам невероятно. Искам да кажа – невероятно е, че още функционирам по някакъв начин в обществото. Все пак още имам два дълги крака и някакъв речников запас, с който да се опитам да пофлиртувам. Много ми се пуши и за да не запаля цигара (или нечия черга направо), си инсталирам Tinder. Всички, които харесам, са ме харесали и те. Даже някои от тях ми пишат. Уреждам си срещи.

Животът на 30+-годишната жена

d8fc8a359accd7894dcbd989398acc9d XL

Пия 40 минути какао с първия. След това той започва да ми пише, че иска да спи с мен. Не успява да ме изненада с желанията си, само с наивност. Питам го дали си представя как такива съобщения ме палят жестоко и отивам в тях. Оказва се ваксиниран от ирония и отговаря, че точно това си представя. След известно мълчание от моя страна, се извинява и казва, че от разговора с мен, ще си вземе поука. Направих света малко по-добър.

Аз съм много висока жена. Всички го приемат спокойно, защото цялостно е добра композицията – тяло, кръст, лице... Срещам се с мъж, който е половин глава по-висок от мен (това е много). Обаче той е втрещен от моя ръст, не може да повярва. Пита ме как се е случило това. Налага се да го успокоявам. Казвам, че биологичните ми родители са жираф и кентавър, но осиновителите ми са ме интегрирали много добре в обществото. Питам го, дали нещо друго му прави впечатление в мен. Не може да намери такова нещо по цялата ми дължина. Почва да се мята като риба на сухо как изобщо да продължи. Пита ме, дали искам да ми се обади, като излиза „да се напива с приятели“. Казвам му, че ако изляза с приятелите му, ще си обуя обувки с токчета. Плаща и бяга. Давам му преднина, протягам дългия си крак и го спъвам. Направих още едно добро на света.

Как да си намерим смислен партньор за секс

0990257def9e36e39ea94b2cedd7baef XL

Елегантен млад мъж с роза в ръка. Добър избор на заведение. С жена му (и майка на децата му) са разделени, но живеят в една къща. Мисля, че тя не е разбрала, че са разделени. Но като цяло тя много не го разбира. Любим типаж ми става този – жена му не го обича, но той е егати пича. Пише поезия и проза. Искам ли да прочета? Разбира се, пратѝ ми на мейла. А дотогава – какво обичаш да четеш? „Не обичам много да чета“ - ми казва той. Разбирам, четенето не е за всеки, а и отнема много от времето за писане... По-късно ще получа авторска поезия на мейла си. Ще проклинам едновременно образователната система, липсата на адекватни грижи за менталното здраве и конкретни думи от българския език.

Завършвам месеца неволно връзвайки тенекия на един младеж. Аз бъркам супа по домашни дрехи, а той ми звъни и казва, че току-що е седнал „до входа на заведението“. Ох, много съжалявам, извинявай, къде ми е главата... Той се сърди много сърдито. Цупи се, настоява, че съм постъпила ужасно. Става по-драматично, отколкото мога да понеса. Затварям телефона и го хвърлям в тенджерата. Може би ще преглътна месеца по-лесно с крем-супа от броколи и чаша вино. Наздраве.

Предстои ми припомняне на още 11 месеца, в които галерията от образи стана... ами стана тя каквато стана.

(следва продължение, а Надя може да гледате на живо на 15 януари в Студио 5. Ето линк за събитието.)


За автора:

nadya brait
Надя се занимава с Човешки ресурси, психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият й сър Пратчет - имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства и в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори.


Препоръчваме ви още:

Рекламации - само на касата

За "Дедовия комплекс" или връзката между любовта и парите

Как да го пратиш при майка му

Последно променена в Понеделник, 14 Януари 2019 09:53

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам