Мъжът от съседния чадър

Автор: Мария Пеева

Миролюбив човек съм. Обичам хората да се разбират, да са щастливи и усмихнати. Готова съм да си затворя очите за много неща, само и само да не изгубя вярата си в доброто. Но мъжът от съседния чадър… Казвам ви, този тип просто ми боде в очите. Цял ден се опитвам да не го забелязвам, но той е решил, че е еманацията на мъжествеността и всичкия “добитък” от женски пол трябва да отрази присъствието му.

Как изглежда няма особено значение, но ако трябва да го опиша с едно изречение, бих казала, че твърде многото бири никому не прощават. По-интересното е как изглежда жена му. Жена му е красавица. Поработила е върху себе си, някой хирург също е поработил, но определено е по-добре изглеждащият човек в двойката. Стройна е, с големи гърди в красив бански, млада, със сигурност по-млада от него. Очевидно обаче му е крайно недостатъчна. Тя се занимава с детето, пие фрапе, пие мохито, пуши, чете книга, маже му гърба, гледа си телефона, влиза във водата - пак с детето… Той изобщо не я забелязва, все едно е някакво незабележимо постоянно присъствие, неговата сянка. Дори не говори с нея. За сметка на това този тип, този “истински мъж”, дава вид, че иска (и може) да притежава всички останали жени. Оглежда ни наред - от сладките сервитьорки, които подтичват наоколо с късите си панталонки, до майчетата от моята тайфа, които не сме положили особени усилия да направим “плажно тяло”. Зяпа нагло дори момиченцата зад нас, които са дошли с родителите си и надали имат и 16 години. Вторачва се в цици и дупета. Почесва се. Сумти одобрително. Върти глава след всичко женско, което влиза и излиза от водата. По всякакъв начин се старае да заяви интереса си. Опитвам се да не го гледам, но е точно на хоризонта ми и всеки път, като се надигам да проверя децата, се натрапва пред очите ми. Напомня ми кучешкото ако в градината, което толкова ме дразни, че докато не го почистя, не мога да забележа цветята.

Плажна свалка

plaj3

Яд ме е на такива мъже.

Не ми дреме, че ще ме зяпат. Не се чувствам застрашена. Заради жените им ме е яд. Жените заслужават повече. Заслужават внимание. Жената цъфти, когато мъжът до нея я забелязва. Когато се радва на красотата й. Когато й го казва и показва, всеки ден, по всякакви начини. Когато не я кара да се чувства като постоянен обект на сравнение с по-младите, по-слабите или по-пищните, по-интересните, по-надарените, по-русите или по-дългокосите. Жената трябва да е “най” за любимия си мъж. Не бива да се примирява с “по”.

С момичетата от компанията обсъдихме мъжа от съседния чадър.

Едната се ядоса:

- Ако беше моят, щях да му вдигна скандал. Какъв скандал, направо щях да му излея кафето на главата.

Другата се подсмихна:

- Ако беше моят, щях да му кръшкам. Или най-малкото щях и аз да зяпам така всички мъже наоколо.

Третата го оправда:

- Е, какво толкова, ще си остане само с гледането, то е ясно. Човекът не е сляп, наоколо е пълно с хубави жени, защо да не оплакне очите.

Аз казах:

- Жената заслужава да се чувства единствена. Дори когато не е. Когато е с мен, искам да гледа мен. Това не е само любов, това е и уважение. Искам да ми казва, че съм красива, искам да ми маже гърба и да ме гони във водата. Искам да има очи само и единствено за мен. И няма да съжалява за инвестицията. :) А какво прави, когато ме няма, си е негова работа и отговорност.

Какво мислите вие?

Послепис: Моля всички мъже, които изобщо не постъпват по този начин, да не се засягат. Ясно ми е, че далеч не всички сте такива. Знам също, че има и жени, които го правят - сравняват ви постоянно с другите, може би по физически белези, а може би според колите, парите или постиженията ви, и ви карат да се чувствате унизени, недостатъчни и нищожни. Просто тази история е провокирана от случка, в която героят беше мъж. Също толкова щях да се подразня, и ако беше жена.

Всички заслужаваме да сме “най” за човека до нас.

 

Прочетохте ли:

Сънят с момичето с жълтия бански

Последно променена в Сряда, 05 Септември 2018 11:54
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Йоанка Калпазанка

Йоанка Калпазанка

10 Фев, 2020 Забавно

Внукът на човекоядката

Внукът на човекоядката

13 Фев, 2020 Истории

52 седмици готвене: Ориз

52 седмици готвене: Ориз

04 Фев, 2020 Кулинарно

Мама пак не стана скиор

Мама пак не стана скиор

31 Ян, 2020 Забавно

Замислете се, момчета

Замислете се, момчета

10 Фев, 2020 Отношения

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

52 седмици готвене: Задушаване

52 седмици готвене: Задушаване

17 Фев, 2020 Кулинарно

На море в Гърция

На море в Гърция

17 Фев, 2020 Развлечения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам