Малки трикове за ефективно пазаруване в Черния петък

Автор: Мария Истатков от Witty Mermaid

Петък - 23-ти ноември, е обявен за Черен Петък в цяла Великобритания. Въпреки че го очаквам с известно вълнение, по-голямата част от марките тук предоставят почти ежемесечни намаления, особено за редовните си клиенти, така че не мога да се оплача от липсата на преференциални условия. Затова си позволявам да пазарувам и регулярно по малко. Така никога не се налага да оставя цяла торба с пари за покупки за мен или някой от семейството. Черните Петъци обаче са истински магнит и винаги успяват да ме приласкаят с някоя недотам добре планирана покупка. И тъй като неведнъж съм си патила от това, ще ви споделя моите малки трикове за приятен, ефективен и успешен шопинг маратон по Черни Петък.

1. Направете инспекция на гардероба. Направете преглед на нещата, които имате, изхвърлете ненужното и нахвърляйте списък с нещата, от които се нуждаете както за вас, така и за децата и съпруга. Ако правенето на списъци ви се отдава, приоритизирайте нещата, от които се нуждаете като поставите най-важните най-отгоре на списъка. Това ще ви помогне по-лесно да се ориентирате и придвижите из магазините, когато му дойде времето.

2. Разгледайте любимите си марки за артикулите, които ви трябват ден-два преди Черния Петък и ако са ви особено важни, си изгответе резервен план с други подходящи неща, в случай че шопинг хуните са ги изграбили преди вас. Желателно е да пробвате предварително нещата, които сте харесали, за да знаете, че ви седят добре, а не да губите време в излишни проби и излишни разочарования в деня на Черния Петък.

3. Проверете точните размери на децата и мъжа си.

4. Намерете кой да гледа децата за поне половин ден.

5. Преди да се впуснете във физическото пазаруване, проверете онлайн магазина на брандовете, които ви интересуват. Понякога ритейлърите качват преференциалните черно-петъчни условия ден по-рано в онлайн магазините си. Ако сте сигурни в номерата и моделите, можете да напазарувате някои неща и предварително онлайн. Така ще си спестите време, нерви и път.

Подслушано в София

istatkov

6. Споделете шопинг маратона с приятелка. Така хем ще ви е по-забавно, хем ще може да получите адекватна обратна връзка за нещата, които пазарувате, а и свежа идея за неща, които сте пропуснали.

7. Облечете се подходящо. Предполага се, че ще ви се наложи да се съблечете и облечете 8254395394 пъти. Изберете удобни и лесни за събличане и обличане дрехи.

8. Изгответе бюджета си. Сметнете грубо колко пари ви трябват спрямо плана ви за необходими неща и изтеглете парите кеш. Хубаво е да си забравите услужливо картата у дома, за да спестите излишни импулсивни покупки. Ако ужасно много ви хареса нещо извън списъка се запитайте, "Is it to die for?!", както казва моята любима приятелка Бонди (главен радaктор на сп. JOY). Не е истина колко много пари ми е спестил този въпрос в точния момент.

9. Планирайте маршрута си. Колкото и смешно да звучи, разполагате с ограничено време, така че се налага да оптимизирате времето си за придвижване. Спрямо списъка и приоритетите си, направете план през кои места трябва да минете първо и как да стигнете до тях.

10. Пазарувайте по-рано сутринта или по-късно вечерта. Ритуално хората се втурват на шопинг рано сутрин, но истината е, че ритейлърите искат поток от хора и продажби през целия ден, затова някои от тях пускат специални предложения и модели в края на деня. Ако не можете да се организирате отрано, втурнете се в приключението по-късно следобед.

Розови маратонки за 12 лв.?

56f9425837efc4d90ad0006be3e16952 XL

11. Помнете, че не всяка оферта е истинска оферта. Винаги поглеждайте етикета за първичната цена и все пак използвайте common sense (здравия си разум) дали този артикул може наистина да струва толкова.

12. Запазете всички касови бележки и проверете надлежно за условията за връщане на стоката, в случай че не сте уцелили номера или размислите в движение. Това важи с особена сила, ако пазарувате за мъжа и децата.


Прочетохте ли

Как да не ни измамят на Black Friday

Последно променена в Сряда, 21 Ноември 2018 09:32
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Много обичам септември

Много обичам септември

17 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Аз и Мара

Аз и Мара

22 Сеп, 2019 Забавно

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Най-прекрасният град

Най-прекрасният град

21 Сеп, 2019 Развлечения

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Ужасна майка

Ужасна майка

12 Окт, 2019 Блог

Гласувайте за Надя

Гласувайте за Надя

07 Окт, 2019 Забавно

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам