logomamaninjashop

Ретро туризъм с Баба Меца

По случай Лазаровден и Цветница Министерство на туризма и БДЖ правят две ретро пътувания с парния локомотив Баба Меца – атракция за малки и големи.

08.04.2017 – по маршрут София – Радомир – Земен – Скакавица – Кюстендил и обратно. Тръгването от София е в 8:55 ч. Спирките не са подбрани случайно, предоставят възможност за разглеждане на Земенски манастир и водопад Скакавица.
Цената на билет за отиване и връщане до Кюстендил със запазено място е 43,00 лв.

09.04.2017 – по маршрут София – Черепишки манастир – София. Тръгването от София е в 9:30 ч.
Цената за двупосочен билет до Черепишки манастир е 31,00 лв.

Баба Меца е най-мощният парен локомотив в Европа, с тегло 150 тона и 90 тона спирачна сила. Проектирана от български инженери, машината е построена в Полша през 1931 година. Локомотивът пътува 55 години, като три от тях в него работи като огняр Никола Вапцаров. През 2015 година машината е реставрирана и отново започва да вози туристи.

Билети за могат да бъдат закупени от билетните каси на БДЖ в столицата. За допълнителна информация звънете на информационния телефон на БДЖ 0700 10 200.

Пълната програма предстоящите събития, подходящи за децата и цялото семейство можете да видите в София играе – къде, какво и как – забавления за малки и големи от 7 до 13 април.

Снимка: БДЖ

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам