Всички обичат Лего

Автор: Мария Пеева

Всички у дома обичат LEGO.

Чакайте малко, не просто го обичат, а го обожават.

Само аз понякога пуфтя недоволно, когато Алекс ме помоли да го извадим, за да си играе. А той ме моли постоянно! В смисъл обичам да го сглобявам - това май е единствената игра освен танците, която харесвам. Обаче не обичам да го настъпвам. Никак не обичам. Няма ли най-сетне да започнат да продават онези чехли, които пазят краката на клетите майки? Не обичам и да го вадя от устата на кучетата. Явно и те обожават Лего, макар и да не го ползват по предназначение, защото редовно ни се налага да спасяваме градовете на Алекс от двата кучешки кинг конга, които вместо да се бият в гърдите, се облизват подозрително и отвличат пластмасови човечета!

Обаче знаете ли какво? Конструкторите Лего са вечни. Не си развалят формата, сглобяват се все така лесно, без да се разпадат, не си променят цвета, перат се в пералня (събирам всички в един мрежест плик) и стават новички и чистички. Колекцията си започнахме още с Теди и досега неговите първи конструктори изглеждат като нови - дори след 4 чифта малки (и в последствие не чак толкова малки) ръчички, които са си играли с тях. Пазим и тях за бебе Борис.

Lego 1

Впрочем Борис е страшен късметлия. Получи не само първия си конструктор, а на всичкото отгоре благосклонният му петгодишен чичо Алекс позволи да му подарим всичките Дупло конструктори, които притежаваме от четири поколения момчета насам. Защото както сам каза - той вече минава на следващото ниво Лего - за по-големите.

И сега освен това страхотно влакче, което е чудесна играчка за най-малките, Борис има и къщички, бензиностанции, магазини и един куп човечета. Най-хубавото е, че всички могат да се сглобяват едно с друго и да стават най-различни комбинации между тях - например лего нинджи, които яздят кравички, докато си пазаруват в магазина!

Теди е наясно с тази игра, но Яна май досега не е играла с конструктор. Забележете обаче как се увлече. В началото с недоверие попита: “Ама защо няма по-подробно упътване?" Но после взе, че й хареса. Толкова й хареса, че попита Теди дали да не си купят едно и за тях и да си го сглобяват тайно от деца и кучета.

Lego2

Казвам ви, че е Лего е страшна мания. Алекс помогна на Боби да направи първото си влакче с животинки и дори му разказа за слончето с хобота, крокодила и лъва, които могат да си отварят устата, за жирафчето, което си извива шията и бялата птица, за която не успяхме да решим дали е папагал или какаду. Тухличките на LEGO® DUPLO® са специално създадени, за да са удобни за сглобяване, но също така и безопасни за най-малките и детето не може да ги погълне. Харесва ми, че се предлагат в удобна кутия за съхранение - някои конструктори са в картонени и помня, че специално купувахме отделни кутии за тях.

Ще ви призная, че никога не купувам някоя играчка, само защото е развиваща и стимулира въображението на детето или пък фината моторика. Играчките избирам по това дали детето им се радва повече от един ден и дали с тях може да се играе разнообразно и да не омръзват. По този критерии Лего определено водят в класацията ми.

Тази статия е една напълно откровена реклама на Лего. Има продуктово позициониране колкото си искате и отгоре. Дори Фройд много държеше да се позиционира някъде около Легото. 

47682212 2477099769061608 1716653249450213376 n

Не знам как на Фройд не му убива да спи върху Лего.

А за всички бъдещи фенове на тази марка - няколко идеи от една много опитна Лего майка. 

1. Почистването. Детето е разляло сок върху конструктора или е прашасвал в някой килер, докато сте се сетили отново за него? Просто го изперете - в плик с цип за пералня, продават се във всички големи вериги. 

2. Съхранението. Много добра идея за тези конструктори, които са само в картонена кутия и тя все някога ще се скъса, е да използвате една голяма пластмасова кутия, в която може да поберете няколко конструктора. (След време кутиите стават няколко, разбира се.) Хубаво е да разделени според вида им - на Lego и на Lego Duplo, макар че дори те са съвместими и могат да се сглобяват заедно. (На бас, че това не го знаехте!) Човечетата можете да прибирате в отделна кутия, за да се намират по-лесно.

3. Лего маратон - по празниците, когато подарим на децата поредния конструктор, изкарваме и всички предишни и си правим лего маратон. Затова и никога не залепяме конструкторите. Знам, че има хора, които го правят, след като веднъж ги сглобят, но ние предпочитаме да си ги сглобяваме в различни варианти. 

4. Лего базар - на коледни и всякакви благотворителни базари момчетата понякога сглобяват малки фигурки от Лего и ги продават. Харесва ми, защото е нещо, което сами са направили, носи радост на още някое детенце, а с парите ще помогнат на каузата. 

5. Лего дрешки, спално бельо, ранички и аксесоари - винаги актуален подарък. Моите обожават и филмчетата за Лего. 

6. Екскурзия до Леголенд. Непременно да прочетете и колко хубаво си изкарахме там миналата година. Не само децата, но и ние големите. 

Толкова от мен за Лего засега, а догодина обещавам да организираме и някоя игра с интересна награда. :) 

Препоръчваме ви още:

Леголенд и красивата баварска провинция

В LEGOLAND с три деца

Игри с бебето през първата година

Последно променена в Понеделник, 17 Декември 2018 14:07
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Йоанка Калпазанка

Йоанка Калпазанка

10 Фев, 2020 Забавно

Внукът на човекоядката

Внукът на човекоядката

13 Фев, 2020 Истории

52 седмици готвене: Ориз

52 седмици готвене: Ориз

04 Фев, 2020 Кулинарно

Мама пак не стана скиор

Мама пак не стана скиор

31 Ян, 2020 Забавно

Замислете се, момчета

Замислете се, момчета

10 Фев, 2020 Отношения

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

52 седмици готвене: Задушаване

52 седмици готвене: Задушаване

17 Фев, 2020 Кулинарно

На море в Гърция

На море в Гърция

17 Фев, 2020 Развлечения

Внукът на човекоядката

Внукът на човекоядката

13 Фев, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам