logomamaninjashop

Да пиеш или да не пиеш?

Автор: Зенон Саркисян

Относно урана, обратната осмоза, ракията и чиновническите норми

 

Нормата в САЩ

Нормата за съдържание на уран във водата е 0.03 мг./л.

Нормата у нас...

У нас нормата е същата.

 

В Тексас, Южна Дакота, Канзас

В Тексас надвишаването е 89 пъти. В Централната долина в Калифорния, където е най-продуктивният селскостопански район в Калифорния и един от най-плодородните в света, осигуряващ повече от половината плодове, зеленчуци и ядки, отглеждани в Съединените щати, има концентрация на уран надвишаваща 180 пъти нормата. Подобно надвишаване на урана във водата има и в щатите Южна Дакота, Канзас, Колорадо. Поне 6 милиона жители на САЩ пият такава вода. Разбира се, и там има регулаторен орган ЕРА (U.S. Environmental Protection Agency), който прави предписания, че в рамките на 4 години концентрациите трябва да станат в норми. Само че на реките като Арканзас, основен източник на замърсяване, малко трудно ще им нареждаш.

 

В Хасково нормата е надвишена 3 пъти. Във Велинград 2 пъти. Чиновниците от РЗИ изведнъж стават най-важните и ухажвани държавни служители. Те издават документите дали имаме завишаване, или нямаме. Често става така - първо имаме такова, както беше в гр.Първомай и с. Белозем, и после се оказа, че няма такова. Не в целия град Хасково има завишаване, както и за Велинград - завишаването дори да го има, нормата през 2001 е била 0.06 мг./л., колкото е отчетено сега.

 

Така да се каже - спокойно, и тук няма да стигнем американците скоро. При тях имаме 180 пъти завишаване на нормата. За да стане опасно пиенето на вода с уран при 10 пъти над нормата трябва да поемете повече от 250 литра вода на ден, за да се постигне хронична интоксикация.

 

Има един относително прост метод за намаляване на урана и други вредности във водата, казва се обратна осмоза Пардон, по-лесното решение е да се смесват водите от различни източници. Чешмяна и минерална.

Има и още едно решение.  Още един източник за смесване. Преведено на нашенски, българинът отдавна е открил Решението. Всяка вечер ракийка със салатка. Така нормите на урана във водата ще бъдат неутрализирани завинаги.

И друг път съм го казвал, просто си носете новите дрехи и не се връзвайте с урана.

 

Препоръчваме ви и тази статия на Зенон Саркисян.

Последно променена в Неделя, 23 Април 2017 11:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам