logomamaninjashop

Онлайн активности за малки и големи!

Автор: Яна Пеева

Повтаряме си как можем да спасим света от комфорта на дома си, преобразуваме пространствата вкъщи в офиси, обясняваме на децата си как е важно да ограничим контактите, да мием ръцете си още по-често, да не играем на площадките. Говорим си с приятели по телефона и си пращаме смешни картинки по фейсбук, питаме се по няколко пъти на ден дали сме добре, дали понасяме добре изолацията…

Накратко - в извънредно положение сме.

И въпреки че не е никак приятно и не е ясно кога ще свърши и какво още ще се случи, има нещо, за което можем да сме благодарни. Интернетът. Интернетът, който ни позволява да се свързваме с близките си, благодарение, на който можем да се снабдим с някои от книгите, които все си обещаваме, че ще прочетем, но до които не успяваме да стигнем в забързаното ежедневие. Интернетът, който позволява на децата ни да продължат да учат, a на някои от нас да продължат да работят. Интернетът, който ни свързва със света в момент, в който е най-добре да сме отделени от него. 

Събрахме на едно място някои онлайн събития, които да разгледате с децата и семействата си, когато се изчерпате откъм интересни дейности, които можете да вършите в хола, на терасата и на двора.

За най-малките:

Fox Book Cafе пренасят четенията си за най-малките в онлайн пространството. На 18-и март, сряда, от 10:30 до 11:15 ще се проведе интерактивно четене, водено от Деси. Цената е 10лв за дете+родител, а повече информация можете да видите тук.

Издателство “Рибка” ще представят новата си книга за любимата на децата Ванилия в събота, 21-и март, от 11:00ч. Следете събитието за повече информация.

Онлайн уроци:

Уча.се - платформата е с безплатен достъп до 29-и март. Ето и официалното им съобщение: “Ние от Уча.се правим сайта безплатен за всички до края на грипната ваканция – 29 март. През последната седмица работихме безсънно, за да подготвим сайта и сървърите. Сега всеки човек има безплатно всички над 16 000 видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас, даже и за 4. група за децата от предучилищна възраст. Видео уроците и тестовете са изцяло съобразени с официалната учебна програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават. Нищо допълнително не се изисква да правите – просто влезте в профила си в Уча.се. Ако нямате профил, регистрирайте се и сте готови – отнема 30 секунди. Нещо много важно – изключително сме благодарни на всички прекрасни хора, които в момента имат активен абонамент. За да сме коректни към вас и да покажем огромната си благодарност, вече заредихме 14 дни, колкото е този безплатен период, към активния ви абонамент. Така няма да ощетим точно вас, които през годините показахте колко много ни подкрепяте. 

Имаме и една молба към всички хора – нашите собствени сили стигат до 29-и. След това трябва да възстановим модела с абонаментите, за да може да продължим да съществуваме и нашият екип от над 150 души да дава все повече стойност за всички вас. Моля ви, след 29-и не ни псувайте, че сме лоши хора, които искат само пари. Всичко правим за вас.

Нека сега се постараем Уча.се да достигне до всички ученици, учители, родители, директори, за да може максимално да помогнем.”

СофтУни предоставят безплатен достъп до някои от най-желаните им обучения, нужна ви е единствено безплатна регистрация в сайта им.

И за по-големите:

Дигиталната концертна зала на Берлинската филхармония е отворена и безплатна за всички до 31-и март. Трябва само да се регистрирате в сайта им тук

Wiener Staatsoper, Виенската опера - можете да получите достъп до безплатно онлайн съдържание тук.

Театър “Възраждане” постави на живо представлението “Ало, Ало!” От Джеръми Лойд и Дейвид Крофт. Може да го гледате безплатно тук, а тук можете да подкрепите театъра, като си купите “билет”. 

Постановката “Три сестри” на А. П. Чехов, с режисьор Крикор Азарян, от Младежки театър “Николай Бинев”. Двете части ще са активни до 14:00 на 17-и март.

За здрав дух в здраво тяло:

Йога Вайб София - Безплатно онлайн студио с видеоклипове в Youtube. Клиповете ще са активни за определено време, следете страницата им за повече информация.

FitBabyHotMama ни предлагат онлайн клас по ресторативно движение във фейсбук, на 17-и март от 14:00. Следете страницата им за повече информация.

За да преборим скуката:

Издателство НИКЕ ни подаряват сборника "Убий мухата" - любими техни разкази на Йордан Радичков, които да ни помогнат да останем ведри и усмихнати. Можете да го изтеглите безплатно от тук.

Онлайн музеи:

Лувъра - Можете да разгледате част от музея-галерия-дворец тук.

Metropolitan Museum of Art (The Met) - Можете да разгледате част от изложбите на един от най-големите музеи за изящно изкуство тук

Музеят на Ватикана - тук можете да разгледате част от музеите на Ватикана.

Google Art Project предлага онлайн разходки из повече от 60 галерии и музеи из целия свят. Можете да си изберете какво да разгледате тук.

 С радост ще допълваме списъка с още дейности, които намираме из интернет, а вие можете да споделите ваши идеи в коментари.

Ето и полезна статия със стихове и песнични за най-малките, а тук можете да видите чудесни идеи за забавни игри у дома.

Последно променена в Вторник, 17 Март 2020 11:15

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам