Най-сетне невидима!

Мечтали ли сте като дете да станете невидими? Да можете да се прокрадвате навсякъде, да виждате всичко, да правите каквото искате, без никой да ви забелязва? Е, понякога мечтите се сбъдват :) Тази история е споделена от Евгения Галишева в блога за майки 12momshugs. Разпознахте ли се мъничко в невидимата жена?

Станах невидима, когато станах майка.

Невидима за работодателите – кандидатурата ми сякаш изчезва под невидимо наметало след въпроса: „Кой се грижи за децата Ви?“ (вълшебството продължава!)

Невидима за мъжете наоколо (слава богу, собственият ми мъж не е сред тях). Вече на никого не му идва наум да ме погледне или да ми направи комплимент, а това кой знае защо ме натъжава, все едно са ме изхвърлили на бунището на живота като стока с изтекъл срок на годност. Ние, майките, сме като легион – изведнъж влизаме в сивия здрач на градовете, в немарковите си удобни дрехи за жени с деца. Движим се в омагьосания кръг на детски градини, училища, школи, поликлиники, съпровождани единствено от децата си. Има го и депресиращото усещане за безполовост, усещането, че сме изгубили идентичността си, като че ли сме роботи с набор от полезни функции. И Бог ни забранява да се счупим!

Имаш ли време за себе си

b5ccc39ec5ae6f9605f45f1946821ab4 XL

Невидима съм и за много хора в градския транспорт.

Невидима съм за правителството, което смята, че сумата, която ми е отредило за „работата“ ми като майка е достатъчна. И никакви петиции и предложенията не могат да променят тази нищожна, унизителна сума. Невидима съм и за депутатите, предимно мъже, у които този въпрос не предизвиква желание да променят нещо.

Невидима съм и за самата себе си, това е най-страшното. Сякаш преставам да слушам душата и тялото си, изгубена в кръговрата на грижите, проблемите, задачите. Когато денонощно съм включена в режим „много задачи“, някак не остава време за душата, за мен самата. Аз съм като вълкът от старата електронна игра, който се опитва да улови кошницата с яйцата. Колкото по-бързо лови, толкова по-бързо изниква следващата. И през цялото време ми се струва, че мога да потърпя още малко, че това още не е пределът ми. После идват мечтите за тайния килер, който се заключва отвътре или за „почивка“ в стационара на болницата. Там поне те хранят и не се изисква да превключваш от една задача на друга всяка секунда, без възможност да се съсредоточиш върху каквото и да било.

До майката, която се крие в банята

c7f06923f7757ccddc9a4a0717631f6c XL

Но ето кое е най-тъжното – супер способността да бъда невидима изчезва, когато най-остро се нуждая от нея. Извън дома, когато децата се държат като деца и шумят, цапат се, късат си дрехите, плачат, разливат сокчето си. Тогава ме виждат абсолютно всички (о, тези погледи!). Вкъщи, когато по време на моите задачи/хранене/почивка/къпане децата искат да ме разкъсат на части, за да има „парченце“ от мама за всеки. По време на срещите с приятели или роднини, на които винаги има хора, изпитващи остра нужда да ме съветват как да живея. В обществената тоалетна, където с детето трудно се сместваме и сме принудени да оставяме врата отворена. Това винаги е интересно за околните. Мога да продължавам безкрайно.

Детските мечти се сбъдват, каквото и да си говорим. Важното е да ги дочакаме и да разберем за това ли всъщност сме мечтали?

Препоръчваме ви още:

Как се справяте?

Майка за един ден

Самотата на майчинството

 

Последно променена в Четвъртък, 02 Май 2019 09:27
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

В предишния живот съм бил генерал

В предишния живот съм бил генерал

21 Окт, 2019 Татко Калоян

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Мамо, защо?

Мамо, защо?

23 Окт, 2019 Възпитание

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

8 решения на детските кризи

8 решения на детските кризи

12 Ное, 2019 Възпитание

Приятелят на Дядо Коледа

Приятелят на Дядо Коледа

09 Ное, 2019 Ревюта

Беше Архангелов ден...

Беше Архангелов ден...

08 Ное, 2019 Истории

Църквата и ваксините?

Църквата и ваксините?

06 Ное, 2019 Истории

Трийсе

Трийсе

05 Ное, 2019 Забавно

Как ги правите тези момчета

Как ги правите тези момчета

04 Ное, 2019 Възпитание

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам