logomamaninjashop

Малкият психоаналитик Чиро Ортиз

Чиро Ортиз е 11-годишен ученик от Ню Йорк, жертва на тормоз от съучениците си. Сега помага със съвети на жителите на града.

Всяка неделя може да бъде видян край един от изходите на метрото. Седи зад масичка с надпис „Емоционални съвети“ и разговаря с възрастните, които се обръщат към него за помощ.

Утрешен

chiro2

Хората го питат какво да правят с живота си или му задават въпроси за Доналд Тръмп. Най-често обаче искат съветите му по любовни въпроси.

„Хората или са нещастни във връзката си, или се притесняват, че никога няма да намерят своята половинка.“ – казва Чиро. Да, да, той наистина е на 11 години.

Започва да прави това, защото е убеден, че в огромния мегаполис има хора, които имат нужда да разберат, че не са сами.

Те са толкова различни

chiro41

Не ме притеснява особено, че в училище ме тормозят.“ - казва Чиро – „Вълнува ме това, че никъде не се вписвам. Да, някои деца общуват с теб, само ако споделяш техните увлечения. Не исках да заставям себе си да бъда някой друг.“

Когато за пръв път поставя своята масичка за консултации, Чиро си мисли, че ще му се присмиват. Сега за съветите му чакат на опашка.
Веднъж бащата на момчето, който идва от време на време, за да му прави снимки за инстаграм, чува от една жена: „Чиро ми каза точно това, което чувствам.“

Умните деца

chiro61jpg

Консултациите на младия психоаналитик струват 2 долара – значително по-евтино от цената на който и да било негов възрастен „колега“ в Ню Йорк. Чиро не харчи тези пари за себе си. С тях купува обяд на съучениците, които не могат да си позволят това.

Както и преди, връстниците му не го разбират, но той не е особено притеснен. Вече има десетки нови приятели от цял Ню Йорк.

Малките гении

chiro3

„На всички ни е нужна помощ. Без нея не можем да изживеем живота си.“- казва момчето. Какъв е съветът му към всички хора?

„Опитайте се да приемете промените. Всичко се променя. И ние също.“


Снимки: emotionaladvicekid

Източник: normalnieludi

 

Прочетохте ли

Пандата е черно-бяла, защото играе шах...

 

Последно променена в Събота, 27 Октомври 2018 09:35

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам