logomamaninjashop

Тази, която не съм

Автор: Надя Колева

Тази, която не съм, става всяка сутрин в 6. Приготвя закуска за всеки, според предпочитанията му. На любимия му се ядат палачинки? Няма проблем, ще стана и в 5! На детето му се е дояла домашна баничка, ама като на баба? Никакъв проблем, вече се пече!

Тази, която не съм, се усмихва всеки ден. Усмихва се, когато детето с отвращение запрати обяда си в стената, макар цяла сутрин да е мрънкало, че иска точно това да яде на обяд. Усмихва се, когато същото това дете, което до преди малко е заспивало над чинията си, сега упорито отказва да заспи, макар че вече минава 1 часа.

3

Тази, която не съм, не се отчайва, когато детето ѝ реши, че много, ама много иска този шампоан за боядисана коса и събира целия магазин с рева си. А понякога, ей така, за разнообразие, направо ляга на пода в магазина и прилежно го забърсва с бялото си якенце. Но тази, която не съм, не обръща внимание на такива дребни неща, защото тя е над нещата, по принцип!

Прочетохте ли
Добре дошли в клуба на идеалните майки

Тази, която не съм, успява да намери време за всичко, и домът ѝ винаги е подреден, детето е прилежно облечено в току-що изгладени дрешки, а мъжът ѝ е винаги спокоен, защото тя владее всяка ситуация.

Тази, която не съм, дори намира и време за себе си - за фризьор и маникюр, и за други дребни женски неща.

Тази, която не съм, винаги е усмихната и отзивчива, няма да пренебрегне нито една своя приятелка с обяснението, че вече няма сили дори да диша. Тя се справя страхотно във всяка ситуация, просто няма грешка!

semeistva ok

Тази, която не съм… перфектната домакиня и майка! Перфектната съпруга, с любящия мъж и вечно усмихнатите деца (о, да, нейните деца се усмихват, дори когато се тръшкат за ужас на всички наоколо!).

Тази, която не съм… Дали ще я срещна случайно?

Вижте и
Как се научих да танцувам с децата, а не с парцала

И ако все пак я срещна, дали ще намеря сили да ѝ кажа, че НЕ, не искам да съм като нея. Макар че изглежда самата перфектност.

Защото научих отдавна - перфектни хора няма. И дори понякога да ви се иска да сте Онази, която не сте, точно вие сте перфектната майка за своето дете.

И по-добра от вас за него няма!


Препоръчваме ви още: 

Въпросите, които всяка бъдеще майка си задава

Колко е важно да бъдеш сериозен

Инвестирай в прегръдки

Никога вече домакиня

 

Последно променена в Сряда, 21 Февруари 2018 11:00

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам