logomamaninjashop

Нека да е лято

Автор: Мая Цанева

Юли е, горещо е, и всъщност, макар че имам достатъчно житейски опит с жарки пловдивски лета, предпочитам да съм на сянка. Като изключим жегата, аз обичам лятото, но не заради ваканцията, морето, мидичките и динята със сирене.

Обичам лятото, защото:

- през лятото НЕ готвя! Всъщност и мъжът ми не готви често. В хладилника има чушки, домати, краставици, тиквички, моркови, всякакви плодове и пресни подправки. Кисело мляко, сирене, и, разбира се, яйца и овесени ядки за закуска. Купуваме месо и риба за скара от време на време, и... това е!

Кой готвил, готвил! Казват, че най-голямата любов се доказва, когато ти изпържат тиквички на 40-градусова жега навън. Е, аз не обичам никого толкова, но се възхищавам такива жени и мъже. Тиквичките са вкусни и на фурна, чипсът – също. А тараторът и гаспачото не се готвят наистина, нали...Така че, обичам те, лято, пращам  тенджерите на море.

- лично аз, по традиция, захващам нови проекти винаги през лятото. Всичко започна преди почти 5 години, малко след раждането на сина ми. Тогава през май подхванах проект, който ме превърна в работохолик с 12-дневни смени от май до септември. И така, всяко лято. Пожелайте ми успех и този път.

Всъщност работата ми не предполага сезонност. Хората четат по всяко време, но на есен всички са жадни за нещо ново и уморени от сезонни разпродажби на спомени и обещания за хубав живот. Така че, ние пишем с обещание за нов живот, но наистина.

- лятото върви с мързел. Колкото и да работиш, забавяш темпото. Хората около мен я събират багаж за море, я ремонтират, или просто си почиват, и колкото и да бързаш, темпото на деня и графикът се забавя. Това ми дава възможност да работя с по-голямо удоволствие и под по-малко напрежение. А когато аз самата забавя темпо, никой не го приема твърде навътре или лично. През лятото времето е по-лично, дори и за кратко.

- на лятото не му пука как изглеждам. Горещо е, дрехите са леки и се броят на пръстите на ръката ми. Независимо дали съм и 5 или 10 кг повече или по-малко, никой реално не обръща внимание на това. По-важно е да ти е добре.

Забравете снимките на инфлуенсърки, глътнали корема и застанали като изтукани за фотосесия! И на тях им е горещо и ходят вкъщи по бельо или със стара тениска на петна, защото им е горещо! И пият бира и коремът им се надува! Затова си носете късите панталони, плажните рокли, дългите поли и ризите на ананаси, без да ви пука. Най-важното е е да ви е удобно и да не ви е горещо! 

Всъщност на лятото най не му харесвам именно това – имиджа на сезон на перфектните тела. Тези дни, в голямата жега, пътувах с трамвая. Две красиви момичета се бяха гримирали идеално и облекли с черни и тъмни дрехи по мярка, и изгаряха като вампири на слънце. Бяха идеални за 100 лайка, но дали бяха в безопасност за собственото си здраве?

През лятото на първо място е собствената ни безопасност – затова носете памучни, светли дрехи, идеалът е силно надценен. Идеалното облекло е леко и удобно!

- лятото е валидна причина за много глупости – от татуировка на Аквамен през юли, през покупка на напълно неудобни обувки, които вървят с новата рокля, за преход от червена към бялоруса коса за морето, до, не го пожелавам на никого, здравословни проблеми заради рисково поведение.

Аз бях смотано дете и тийнейджър, така че съм пропуснала някои летни лудости, но съм се извинявала с лятото за достатъчно несполучливи покупки и решения. Една злополучна любовна история завърши през септември, когато се видях в огледалото с огромни сенки под очите, с 10 кг надолу и напълно опустошена емоционална. Но рискът си струва - лятото е кратко, лудостта – силна, но приключва с първите студени вечери наесен. Затова, умната, и нека да е лято!

Прочетете още:

Татко Калоян отново на плаж

Нашето доброволческо лято 

По кайсиево време

Последно променена в Вторник, 23 Юли 2019 09:15
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Писмото на една майка

Писмото на една майка

21 Юни, 2020 Отношения

От къде си?

От къде си?

17 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам