logomamaninjashop

Законите на семейство Явашеви

Автор: Татко Калоян/Калоян Явашев (наричан за по-кратко баща или тате, искам нова кола!)

Редактор: Росица Явашева (наричана още мамо или умирам, какво ще ядем?).

Закон 1.
Семейство Явашеви не е един за всички и всички за един, а е едно цяло. Успехите и несполуките са общо дело и всеки пряко или косвено е допринесъл за резултатите.

Редакция:
Семейство Явашеви е едно цяло, но това не отменя индивидуалната отговорност на всеки член на семейството. Ние се грижим, подкрепяме и развиваме заедно, но всеки е длъжен да поеме своята част с не по-малко усърдие от останалите и винаги да уважава техните усилия.

Закон 2.
Бащата е пряк, безпрекословен и единствен владетел в семейството и всички са длъжни да се подчиняват на винаги разумните и справедливи решения, които взима!

Редакция:
Да, така е, стига майката да ги одобри и приеме, а диктаторските фантазии на бащата са позволени в часовете му за сън!

Баща: Протестирам срещу редакцията и искам преразглеждане на текста!

Майка: Отхвърля се! Ако искаш легни да поспиш!

Закон 3.
С цел подсигуряване на дългогодишен и достоен живот на родителите, всеки разход, който е свързан с децата, трябва да се приема като безлихвен кредит, който те са длъжни да започнат да изплащат след навършване на 18 г. в банковата сметка на бащата. Погасяването на задълженията може да се извършва на равни вноски или наведнъж без наказателна такса.

Редакция: Позовавайки се на Закон 1, горният текст се обявява за нищожен, а за да прекрати всякакви по-нататъшни претенции на бащата за финансови компенсации, му се налага дневна бирена норма и порцион узо, които са наполовина от сегашните! При по-нататъшни претенции и жалби, порционите и количествата ще спадат, а вероятно ще бъдат засегнати и други неоправдани разходи (тенис топки, тенис ракети, нови джанти…), за сметка на увеличаването на бюджета за бяло вино.

Закон 4.
Съпругата е длъжна да осигурява денонощни сексуални услуги и постоянен достъп на съпруга до гащите си, а санитарния минимум за добро здраве е между 5 и 8 пъти на седмица!

Редакция: Текстът се приема без възражения, но след коригиране на седмичната квота, която от 5-8 пъти се повишава до 10-14, а при нарушаване и неизпълнение на поетия ангажименти, се назначава преглед на простатата при уролог, но в израз на добра воля ще се търси такъв с малки пръсти!

Закон 5.
Абсолютно недопустимо и забранено е правенето на прически, лакирането на нокти и воденето на разговори за принцеси, еднорози и котьенца между дъщерята и бащата. Женското дете е длъжно винаги да търси майка си, когато има нужда да говори за розови неща и плитки. И кончета! И малки розови кончета с плитки!!!

Редакция: Горният текст се отхвърля с мотива, че щом майката се научи да фалцира топката като Меси, всички марки коли и може да кара колело без ръце заради мъжките деца, то и бащата може да изтърпи един ден да е с букли и яркозелен лак. Върху малко розово конче с плитки!

103467170 1443613715985613 6614927757867189589 o

Последен закон:
И двамата родители се задължават да надраснат дребнавите си егоистични претенции и щом са създали семейство и деца, да осигуряват благодатна и нормална среда за тяхното развитие. Бащата и майката са длъжни да се грижат добре за себе си и да се чувстват удовлетворени от живота, за да бъдат в състояние да отгледат щастливи и пълноценни деца. Родителите трябва да са с общ светоглед и цели, но да не премълчават и да не правят компромиси със себе си, които рано или късно ще отровят атмосферата. Вместо това, да поставят проблемите помежду си честно и открито, за да продължат напред и да покажат на децата си как да посрещат всяка трудност навреме и с решителност. Нека и бащата и майката да преследват лична реализация, но никога да не се отдалечават прекалено един от друг и да не губят контакт и комуникация въпреки ежедневните битовизми!

Да се развиват, да се променят, да се усъвършенстват, но винаги да го правят заедно, а ако единия изостава, другия да му протегне ръка и да го издърпа! Намерете собствения си ритъм и днес да води тя, а утре той и никой да не се чувства подценен и потиснат щом чувства, че има сили за повече! Покажете как да си свободен на децата си, научете ги да носят отговорност, да бъдат дисциплинирани, уважителни и смели, за да са полезни на себе си и другите. Не им помагайте да стават, когато паднат, а ги научете всеки път да се изправят и продължават със собствени сили! Не премахвайте трудностите пред тях, а ги насърчавайте да ги преминат и така да пораснат уверени в способностите си - този подарък е безценен! Накрая, когато това се случи и те са готови да се отделят от вас, помнете, че всяка тяхна загуба или победа е и ваша, защото нали разбрахте: сем.Явашеви е едно цяло и когато един побеждава, всички сме победители, а когато загубим, винаги се изправяме и продължаваме!

За к'во ги пиша тия глупости?!

Още от Татко Калоян:

Карантина

Последно променена в Петък, 12 Юни 2020 09:17
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Писмото на една майка

Писмото на една майка

21 Юни, 2020 Отношения

От къде си?

От къде си?

17 Юни, 2020 Истории

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Невидимите хора

Невидимите хора

19 Юни, 2020 Истории

Защо не го опазихте?

Защо не го опазихте?

12 Юли, 2020 Истории

Прогноза за уикенда

Прогноза за уикенда

11 Юли, 2020 Татко Калоян

Група N-Xen: Да обичаш себе си

Група N-Xen: Да обичаш себе си

09 Юли, 2020 Нашите деца

Ягодови безстрастия

Ягодови безстрастия

08 Юли, 2020 Истории

Малко мръсна история

Малко мръсна история

05 Юли, 2020 Възпитание

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам