logomamaninjashop

Практически наръчник за боравене с бременни жени

 
След като сте си свършили основното житейско задължение по запазване на безценния ви генофонд, идва момента да си платите цената. Усмихнатата, палава, разбрана съпруга е на път да се видоизмени в трептяща противопехотна мина, готова да ви помете. Следващите съвети не ви гарантират пълна безопасност, но така или иначе няма нищо, което да ви спаси от нея. От Бремензила!

 

Гледайте я в очите и се опитвайте да сте в тон с настроенията й. Усмихвайте се, когато е весела, мръщете се когато е тъжна, но внимавайте да не се объркате, защото ситуацията се мени бързо. От усмихнат и бодър оптимист, за половин секунда може да се наложи да се превърнете в отчаян и уморен песимист. Избягвайте да го правите пред хора с бели престилки, понеже ще ви хоспитализират!

Не говорете за тегло и диети! Апетитът й е огромен, теглото й нараства, а всички около нея й приличат на анорексици, чиято мисия в живота е да й покажат колко е дебела. Понижете спортната си форма и дебелейте с нея. По възможност яжте скришно, на 2 до 3 км разстояние, понеже нюхът й се е обострил като на гладна мечка. Никога не я наричайте мечка!

Странните хранителни комбинации не трябва да ви учудват и в никакъв случай не правете погнусени физиономии, когато пред вас тя унищожава печено пиле, гарнирано с филия с течен шоколад, а за десерт хапне боб с кисело зеле, кисело мляко и бисквитена торта.

Не говорете за казармата, понеже ще бъдете насилствено въвлечен във вечния спор кое е по-тежкото. Ако не сте освободили България от някакво робство, унищожили Ислямска държава или пречукал Хитлер сам-самичък, изобщо не се доближавате до подвига на бременната жена. Вие сте един лигльо, който е карал една година курорт и тя на ваше място нямаше да се уволни прост редник, а минимум генерал-майор, каквото и да означава това!

Учете се от политиците как да говорите неясно и да си сменяте мнението безсрамно според интереса ви. Например:
Тя:

- Абе тая "Мис България" грозничка май, а? 

Вие:
- Да бе, хич не става. 
Изведнъж температурата в стаята пада до -600°С. 
Тя:
- Вилито от магазина каза, че си приличаме! 
Вие, опитвайки се да спечелите време:
- С Вилито ли, бе? 
Тя, усещайки се, че я баламосват:
- НЕ, С "МИС БЪЛГАРИЯ"! 
Вие:
- А-а-а, с миската да си приличате? Ма тя не е лоша, на снимката е излязла кофти. Днес я гледах по тв, много е чаровна и естествена. Верно, че в очите и походката си мязате, ма на тебе косата и усмивката са по-хубави!

Не забелязвайте, не заглеждайте, не обсъждайте (в никакъв случай) красиви непознати жени. Жена ви може и да е била разбран пич преди, но сега е с характер на бяла акула, а вие плувате с малък пояс в нейните води. Дори и да се спъне и падне в краката ви някоя симпатична девойка, вие не й помагайте, а погледнете към небето и коментирайте формата на някой произволен облак например. Рискът да ви обявят за невъзпитан и прост грубиян е много по-приемлив, отколкото да се защитавате от твърденията, че сте разгонено животно, което само чака горката му женица да извърне глава и вече е награбил друга.

С приближаването на термина "мъжката вазектомия" ще стане любима тема на съпругата ви. Тя гласно и понякога с жестономичен съпровод ще ви обяснява намеренията си спрямо вашата полова система. Ще вързва, затяга, къса и реже доста материал от кръста надолу, за да е сигурна, че вие никога повече няма да я забремените. При първите контракции вероятно ще пожелае сама да свърши операцията. Подържайте разумна дистанция, остранете всички остри предмети или най-добре всички предмети, тъй като в този момент тя е способна да ви оперира и с миксер.

Безсрамно нагъваща редом до вас кебапчета, наденици и друга животинска анатомия, поливаща я със студена бира, вашата съпруга е била нормален и щастлив човек. Изведнъж обаче тя решава да зареже този вреден начин на живот и да премине на корени, семена и водорасли. Запознайте се своенвременно с храните и техните имена, за да не попадате в следната ситуация:
Тя звъни по телефона:
- Преди да се прибереш мини и купи чия, ако обичаш! 
Ти, напълно неподготвен, изстрелваш:
- За к'во ти е, нали се разбрахме ти да караш БМВ-то? Чии-те за нищо не стават.

Тихото гърлено ръмжене, трябва да ви подскаже, че това не е очаквания отговор. С любезен и ведър глас, попитайте:
- Извинявай, нещо съм разсеян. Бензин или дизел да взема? 
Тя:
- Абе, ти нормален ли си? Само коли са ти в кратуната! Чия бе, чия! Знаеш ли какво е чия? 

За вас става очевидно, че не е марка кола, както си мислехте, а мистериозно... нещо си. Идея си нямате какво е, но в този момент ви атакуват отново:
- Поне киноа намери отнякъде. 
Жена ви е интелигентна и липсата на звук от вас й подсказва, че отново сте в задънена улица. 
- Киноа бе, киноа! И киноа ли не знаеш какво е? 
Щом ви пита какво е, а не кой е, значи не говори за левия бек на "Реал Мадрид" както си мислехте. Запазете тишина и се молете да се смили над вас, като ви инструктира откъде да купите въпросните... неща.

И така известно време Бремензила ще е окупирала мястото на съпругата ви, докато не дойде денят, в който ще ви дари с едно малко чудо. Разбирате, че чудовището си е отишло, когато я прегръщате, целувате, а тя ви прошепва в ухото:
- Само да спра да кърмя и така ще се нацепя!

****************

Прочетохте ли

Преди и ние бяхме като вас?

Препоръчваме ви още: 

22 признания на една недоспала мама 

Внимание! Млади татковци! 

30 признака, че имате "мамешки мозък"

 
Последно променена в Четвъртък, 30 Август 2018 14:50
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

Любовта не се опитомява

Любовта не се опитомява

07 Юни, 2020 Истории

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

За децата и пясъчниците

За децата и пясъчниците

05 Юни, 2020 Здраве

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

За истинския живот

За истинския живот

01 Юли, 2020 Истории

Feedback/Обратна връзка

Feedback/Обратна връзка

30 Юни, 2020 Истории

История с мухла

История с мухла

29 Юни, 2020 Забавно

Мили татко...

Мили татко...

27 Юни, 2020 Отношения

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам