logomamaninjashop

Детето на държавата

Автор: Мая Цанева

Тази сутрин чух за идеята на вицепремиера Симеонов за подкрепа на тридетния модел на семейството. Последното, изтърсакът, щяло да бъде "детето на държавата". Симеонов предлага "издръжката на третото дете в едно семейство да бъде поета изцяло от държавата". По думите му това е един от начините да се спаси българската националност, която намалява с бързи темпове.  И аз се замечтах....и погледнах... палаво мъжа ми... Какъв живот ще настане за потенциалното ни трето дете!

Влизане в яслата и добро училище без нервно очакване на класиране, банкова сметка с щедра месечна държавна издръжка, безплатни учебници до 12 клас, занималня през лятото и спортни лагери... По-големите му братя или сестри ще му завиждат и тайно ще го пощипват злобарски, защото те са прецакани.

Представям си марша на "децата на държавата", които благодарят за положените за тях грижи, с радостни възгласи "ура". Ще бъде нещо като манифестациите от времето на комунизма. Бременни жени с трето дете ще плачат от радост, а нещастните първи две ще викат" уууу", но полицията ще ги разгонва.

Ех, третото дете! Но до третия късметлия как ще се справим? Първото вече е налице и се справя прилично с живота, благодарение на разумните си родители и семейство, които ценят намаленията и търсят добрите оферти. То не получава детски помощи и, слава Богу, не ми се налага да треперя и да следя в майчински групи във Фейса кога ще дойдат заветните пари. Синът ми имаше и страхотния късмет да влезе от първия път в детската градина, но му предстои да слаломира между скъпи забавачки, баби в отпуска и други помощници всяка лятна ваканция. Къде са ни бабите пенсионерки, г-н Симеонов? Надяваме се да попадне в училище, в което няма да го набият, защото е устат и умен, и ще учи по реформирана програма, която отговаря на новите изисквания на глобалния свят. Също така искрено се молим да не се налага да посещава личния ни лекар повече от три пъти годишно, защото всички мултивитамини и сиропи са скъпи, колкото едно посещение на псевдо биопазар. И не на последно място, качествената храна дори и за злоядник като моя, е изпитание за бюджета на повечето семейства.

Уважаеми г-н Симеонов, преди да платите пребогато за заветното трето дете, което ще спаси българската нация, помислете за първите две. И те имат право на достоен живот, без да са спасители на българщината!

 

 

Прочетете от същия автор:

Женени с деца 

Любов, деца и тийнейджъри 

Кой носи отговорност за детските площадки 

 

За каузата на Мая, която активно се бори за безопасни детски площадки може да прочетете тук.

Последно променена в Четвъртък, 06 Юли 2017 12:20

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам