logomamaninjashop

Софи, която мечтае да снима късометражен филм

Името ми е Софи, на 14 години съм. Живея и уча в София. Имам по-малка сестра, която се казва Вероника, и разликата ни е две години. Родителите ми са женени от 15 години и са щастливи заедно.Аз тренирам джудо, както и сестра ми, и двете сме доста добри, но има все още какво да учим. Баща ми работи предимно с компютърна техника. Майка ми се занимава с финанси, но хобитата й са доста. Една част от тях са фигурното пързаляне и кулинарията. Тя е страхотен готвач и родител. През зимата, всяка неделеля, ходим на кънки, а през лятото обикаляме различни интересни дестинации из България и извън нея. Имаме и домашен любимец, който се казва Маци, и е сиамска котка. Той ни допълва, за да станем едно истинско голямо и здраво семейство.

Откога се занимаваш със спорт, защо избра джудото?

Тренирам джудо вече шеста година, но професионално от три. В началото беше просто от любопитство, но постепенно задобрявах все повече и повече. Този спорт ми стана най-добрият приятел и враг до някаква степен.

Разбрах, че учиш в училище “Джон Атанасов”. Как започна любовта ти към компютрите и математиката?

Любов към математиката нямам. Беше ми доста трудно в началото на седми клас, но имах страхотен учител, който само за 3 месеца ме научи на всичко. Винаги съм се интересувала от компютрите и исках да се развивам в област, която ми харесва, както и да върша с удоволствие работата си.

Спомена, че си единствено момиче в клас от 24 момчета. Според теб кои са плюсовете и минусите да си в клас с толкова много момчета?

Всъщност сме три момичета и смятам, че плюсовете надделяват тук. Понякога да си около момчета е интересно. Научаваш повече за интересите им, както и за хобитата им, защото не всички играят на компютъра и на футбол. Смятам, че част от тях винаги е готова да помогне и са много предани. Единственият минус, е че понякога малко се лигавят.

17190508 269263643497149 8280577885688774255 n

Твоите съученици сигурно много се възхищават и мъничко завиждат на спортните ти постижения. Молят ли те понякога да им разказваш за джудото?

Въпросите, които най-често ми отправят, са главно да им обясня правилата и целите, както и колко време тренирам и дали ми е трудно в такъв мъжки спорт.

Какви състезания ти предстоят?

Това, за което работех най-много, премина и останах доволна. Иначе ми предстоят още два или три международни турнира до началото на лятото.

djudo

Имаш ли други интереси освен джудото и програмирането?

Да, имам. Запалена съм по фотографията и обожавам да снимам всичко интересно покрай мен. Още обичам да чета и да гледам филми.

Как се забавляваш?

Най-често излизам с приятели или си пускам някоя хубава песен.

Малката ти сестра върви по твоя път. Разкажи ни как се разбираш с нея. Трудно ли е да си пример за подражание или се случва съвсем естествено?

Както е нормално, имаме понякога по някоя караница, но се обичаме и подкрепяме една друга. Тя ме подкрепя на всяко състезание, помага ми с разгрявката и после аз й връщам жеста. Не се притеснявам, че съм лош пример за подражание, и всичко се случва съвсем естествено. Доста сме различни една от друга, но това е хубавото.

20841105 338744569882389 175897438217892725 n

Коя своя мечта искаш да осъществиш в най-скоро време?

Искам да снимам късометражен филм, който и да е полезен и да е интересен.

Имаш ли планове за бъдещето си?

Единственият ми план е само напред и нагоре.

В заключение искам да кажа, че съм доволна от живота си, от семейството ми, което ме подкрепя постоянно, както и от приятелите ми, винаги готови да ми помогнат.


Препоръчваме ви още:

Валерия, която прави икони и обича гимнастиката

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Марина - фурията, която няма граници

Последно променена в Четвъртък, 30 Август 2018 19:24
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Винени страсти през юли

Винени страсти през юли

04 Юни, 2020 Кулинарно

Ранно пиле, рано пее

Ранно пиле, рано пее

04 Юни, 2020 Забавно

Филмът "История на пластмасата" безплатно онлайн

Филмът "История на пластмасата…

03 Юни, 2020 Образование

Добрата клюка

Добрата клюка

03 Юни, 2020 Отношения

Моите рестарти

Моите рестарти

03 Юни, 2020 Кариера

Кога да отидем на терапия?

Кога да отидем на терапия?

01 Юни, 2020 Добра форма

Цветовете на детството

Цветовете на детството

01 Юни, 2020 Истории

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам