logomamaninjashop

Три идеи за коледни подаръци

Автор: Мария Пеева

От няколко дни съм на коледна вълна. Дори в колата слушам коледни песни. И онзи ден, докато си припявах (фалшиво) на Santa Babe заедно с Ърта Кит, която призовава своя личен Дядо Коледа да й донесе светлосиньо кабрио, яхта, украса от “Тифани” и пръстен, си мислех за коледните подаръци, които най-много са ме радвали.

И, честно казано, те изобщо не са чак толкова скъпи. Мисля, че най-хубавият коледен подарък е този, който е избран с лично отношение - независимо дали е за дете, за любим, за приятел или за някого, когото просто искаш да зарадваш.

Затова реших да ви споделя три идеи за "подарък с отношение", който няма да ви докара до фалит, но радостта, която ще донесе на някого, ще превишава стократно стойността му.

1. Интересният подарък.

Открих го тази година и се чудя как съм пропуснала досега. Лично писмо от Дядо Коледа. Ама наистина лично. Не написано с шаблонни фрази. Истинският Дядо Коледа е всъщност една жена с голяма душа и талант, майка на четири деца, фотограф и творец, която поддържа страничката Поезия за специални случаи. Пращате й заявка и получавате няколко въпроса, на които отговаряте. И писмото е наистина толкова мило и истинско, и лично, че ви се иска да разцелувате този Дядо Коледа. Това подаръче първоначално го бях предвидила за децата, но после реших, че с него мога да изненадам друг човек, когото разбира се, няма да издам, но ще снимам реакцията му, като дойде моментът под елхата. 

DSC 8989

2. Полезният подарък

Най-общо казано - това е подарък, който ще послужи за нещо полезно на този, който го получава, но в същото време и не е твърде прозаичен (като да подариш тиган на снаха си, която обича да готви). Ето ви пример - аз обичам да чета и затова моите близки редовно ми подаряват книги или ваучери за книжарници. Но освен това често пътувам и прекарвам доста време в колата. Обикновено слушам музика. Съпругът ми първи откри Сторител - аудиокнигите, които слушаш през приложение на мобилния си телефон. При последното ни пътуване слушахме заедно книгата, която е започнал, и после я обсъждахме. Много ми хареса, много лесно и удобно приложение, което веднага добавих в списъка ми с мечтани подаръци (ако никой от синовете ми не прочете това, ще бъде подарък от мен за мен). Хубавото на този подарък е, че ще ме спаси от часове скука и ще ми даде възможност да избирам от хиляди заглавия от най-различни жанрове, също както и да чета на български и на английски по избор. Мога да го слушам не само докато пътувам, но и докато разхождам кучетата или докато въртя велоергометъра (друг полезен подарък отпреди няколко коледи, който обаче по-малко ме вдъхновява). Ако вашият близък не е четящ човек, може да измислите друг абонамент или ваучер - за нещо любимо и интересно, дали ще е списание, дали ще е спортна зала, театър или културна проява, кулинарен или фотографски курс. Важното на този подарък е да показва вашето отношение към интересите на човека, когото искате да зарадвате. А и в крайна сметка това, че нещо е полезно, не го прави задължително неоригинално, нали така?

3. Подарък-спомен.

Вчера ме изненадаха с такъв подранил коледен подарък и само където не се разплаках от умиление. Спомняте ли си страхотната снимка, която ви показах преди седмица?

78195130 1420142084827754 4401500463673901056 n

От тази снимка една приятелка, която много обичам, се вдъхновила, свързала се с фотографката ми, която прегърнала идеята и й пратила файла. И така вчера получих прекрасна картина на стената, която никога не бих си поръчала сама, колкото и да харесвам снимката. Просто нямаше да се сетя. Не че стените ми не са целите в снимки на децата. В тази връзка - друг страхотен подарък-спомен е например фотосесията - за коледна вече е малко късно, но може да се подари ваучер за през годината. Хубавото на този вид подарък е, че може и да бъде семеен. Така подаряваме не само прекрасен спомен, но и преживяване. И както вече казах - отношение.

А то е най-големият подарък, който можем да дадем на някого. И е безценен, макар че в същото време не струва нищо. Като всички истински стойностни неща всъщност.

Приятно избиране на коледни дарове! Непременно споделете и вашите идеи!

Още по темата:

Какво ви подари свекървата?

Последно променена в Неделя, 01 Декември 2019 21:17
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

Писмото на една майка

Писмото на една майка

21 Юни, 2020 Отношения

От къде си?

От къде си?

17 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам