logomamaninjashop

Кучката ми ражда

Автор: Мария Пеева

Една приятелка ми сподели в какъв филм се вкара с кучката си, която забременя много трудно, после се наложи да й правят секцио, а едното кученце едва не го изпуснаха, изобщо тотален хорър, но слава богу всичко свърши добре… И в тази връзка си спомних, че всъщност покрай всички грижи и емоции с нашето хъски Чара и бебетата й, така и не ви разказах как мина раждането.  

14241487 1599281163705876 154325356326653726 o

За тези, които са пропуснали – хъскито ми Чара роди седем бебета на 2 септември 2016. Клетата родилка разполагаше с цели 8 „дули“ и една ветеринарка на главата. Не че някой я е питал иска ли ни. Но интересът към раждането беше като за кралска особа. От четиримата ми сина присъстваха трима. Само Алекс, най-малкият, насила заведохме на градина, за да не се пречка и той. Тоест бройте трима сина, една снаха, двама приятели, които искаха да си заплюят кученце, и разбира се, Пеев и моя милост. Плюс нашата мила ветеринарка. Само между другото да вметна, че Пеев е от онези противни работохолици, които ако го пусна, ще ходи на работа дори и на Коледа. Ходил е с бъбречна криза, с температура, на куц крак и всякак. Май е пропускал работа, само когато раждам или ако пътуваме някъде. Да, и веднъж като беше в болница. Но сега реши да не отиде и заради Чарето, което си беше голям жест от негова страна и за пореден път ми доказа, че тя е основната ми конкурентка за сърцето му.

 14305414 1599280217039304 4355524169414961176 o

Но както и да е, щом времето й наближи и симптомите се появиха, като най-опитна акушерка и раждала жена легнах на едно диванче под стълбите при Чарето, за да й оказвам съдействие, като му дойде времето. Не че се оплаквам, но беше тежка нощ, в която горкото животинче не можеше да си намери място, чудеше се какво става и току идваше да ме побутне с носле, за да я успокоя. Наистина не е вярно, че кучките раждат по-лесно от жените, няма такова нещо. В 6 сутринта се подаде първото бебенце (и го изродих сама, честно!). След първото бебе обаче Чарето явно се изплаши и реши да си почива. Ами сега? Винаги съм си представяла, че ще ги изстреля едно след друго малките, а то не ставало така. До 15 следобед продължи цялото кърваво-виещо-слузесто занимание. Слава богу, ветеринарката дойде някъде към осем и ми поолекна, когато „дулите“ се появиха, при което настана едно безкрайно обикаляне из къщи, пиене на кафе, суетене, обсъждане на имена, галене на куче и държане на лапички. Междувременно направих и баница, че народът изгладня. По едно време, някъде към обяд, след четвъртото кученце, на Пеев му звънна телефона. Той вдигна и заговори със сериозен тон, явно нещо по работа. И ето какво обясни разтревоженият „татко“: 

– Не, днес не съм в офиса… Не, не, всички сме добре. Просто КУЧКАТА ми ражда… вече ПЕТО… Да, много благодаря, наистина е голяма емоция… И още ще има…  (тук кратко мълчание, гузен поглед към мен и подхилване). Нееееее! НЕ ЖЕНА МИ! За кучката говоря…

Та така… кучката роди. И пето, и шесто, и седмо. Аз спрях на четвърто и ми стигат. За вас не знам, мислете му.

Послепис: Тъй като най-вероятно ще има коментари колко е незаконно да се размножават кучета в домашни условия, ще уточня, че заплождането и раждането се осъществиха с разрешението на клуба на северните кучета, и Чара, и таткото са с родословие, направихме им всички медицински прегледи за чистота на породата и спазихме всички изисквания на закона. Кученцата подарихме на приятели и добри хора, също както наши приятели ни подариха Чара и сестра й Алекса преди години. Просто Чарето е четирикратен шампион на породата, има невероятен характер и качества, и ни се искаше да остави потомство.

Прочетохте ли другите ни истории с кучетата: 

Доброто куче Чара

Алекса, без която не можем

Лов на хъскита

23000048 10213035275890319 341573255588433685 o 1

Последно променена в Неделя, 02 Септември 2018 09:39
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам