logomamaninjashop

Една романтична изненада

Автор: Мария Пеева

Когато навърших 33 години, точно на рождения си ден, в офиса получих разкошна изненада – букет от тъмночервени рози – 33 на брой. Достави ми ги куриер, всички колежки се радваха и охкаха, и ахкаха… Звъннах да благодаря на Ванката и хоп – нова изненада.

- Ама те не са от мен.

Ужасно конфузна ситуация, казвам ви. Първо, мъжът ти се чуди кой е този нахалник, който си е позволил да го изпревари и да те изненада. Второ, мъжът ти се чуди също така защо някой друг би ти пратил тъмночервени рози, каквито винаги той ти подарява с погрешната представа, че това са любимите ти цветя (всъщност обожавам лалета във всички цветове, но нямам сърце да му го кажа след толкова години на тъмночервени рози). Трето, ти самата се чудиш кого си заблудила, че има смисъл да ти подарява тъмночервени рози, каквито се полага да подарява само любим човек.

Е, в крайна сметка се оказа, че са от един много стар и близък приятел, който ми е като роден брат, въпреки редовните ни политически спорове.

Тази история съвсем я бях забравила, но друга, също толкова разкошна, изненада ми я припомни. Върнахме се от почивка тази седмица и се оказа, че имам куп неполучени пратки от всякакви куриери, които пристигнаха накуп и ги сложих всичките в един ъгъл, за да приключа първо с належащите задачи като десет-двайсет перални и прибиране на багаж (както и две спешни срещи, за които скоро ще ви разкажа, защото аз също обичам да изненадвам приятно :). Момчетата междувременно също очакваха някакви си техни неща и взели, че ги разопаковали, без да ме питат. Повечето наистина бяха за тях, но едната пратка с надпис „Вашата месечна доза романтика“ и розова панделка, очевидно не са си припознали, затова ми я оставили на масата. По навик реших, че е от Иван. Може да ви се стори чудно, но той все още ми прави понякога разни романтични жестове. Изобщо със срам мога да си призная, че той е романтикът в нашето семейство. Естествено веднага му звъннах и ситуацията се повтори.

- Ама това не е от мен.

Е, сега вече се изненадах. Момчетата вече бяха хвърлили опаковката от куриера, така че не можех да видя подателя. За миг ми мина през ума подозрението, че вътре може да има някоя умряла котка, или знам ли и аз, нещо, което хората уж пращат на тези, които са ги вбесили. А колкото и да не търся скандали, понякога настъпвам някого по опашката. Но кутията определено не миришеше на умрели котки, а на рози, а освен това бе твърде лека, съвсем не като за труп, затова просто я отворих.

И веднага разбрах от кого е. Преди време една прекрасна дама, редактор в сайта azcheta.com - Преслава Колева - ми беше писала, че ще ми прати романтична книга за мнение, а аз й отговорих, че не съм най-подходящият човек, защото наблягам предимно на трилъри. Но тя настоя и каза, че ще се изненадам. И беше права. Наистина се изненадах много приятно. Защото в романтичната й кутия открих куп съкровища – като пликче с изсушени розови листа, което веднага си намери местенце в скрина ми с бельо и сега всичко в него ухае прекрасно. Разбира се, розовите листенца имат и други приложения, но те са за по-находчивите от мен – някои си правят чай или домашни маски и екстракти. Освен това намерих любимия ми крем за ръце на „Билка“ – с розов аромат (Преслава, да не си правила специално проучване?) Има дори лак за нокти в актуалния розово-телесен цвят и разни други сладки изненади, а най-приятната беше книгата „Любовта е целувка на дама“, която веднага започнах и още днес ще довърша, защото наистина се чете с удоволствие. Чудесна история, романтична, без да е сладникава, изпъстрена с кулинарни изкушения и надничаща в мечтите, които се въртят в главата на всяка жена. А на всичкото отгоре действието се развива в Тоскана. Е, как да не ми хареса?

Така че с благодарност към Преслава за наистина прекрасната изненада, и с надеждата, че Ванката ще прочете тези редове и ще знае с какво искам да ме зарадва другия месец, сърдечно ви препоръчвам Gembox – кутията със съкровища за почитателите на романтичната литература и за любителите на романтичните жестове.

А ако Ванката не го прочете, какво ми пречи да си го поръчам сама, нали? Малко подаръче от мен за мен – тези най ги обичам. А и кой би отказал една романтична изненада?

 

Повече за Gembox - кутията за романтична литература - можете да прочетете на сайта им, а ето и страничката им във фейсбук.

 

Последно променена в Неделя, 09 Юли 2017 14:05

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам